lauantai 27. syyskuuta 2008

Treeniä treeniä

Jasso on päässyt nyt lähes joka päivä tekemään jotain pientä. Itse asiassa tokon alokasluokan liikkeet alkavat jo tympiä itseäni sen verran, että kohta pitäisi päästä kokeeseen koittamaan, joko paketti pysyisi kasassa koko kokeen ajan. Mielessä kummittelee vaan tuon ekan kokeen lennokkuus, enkä viitsisi samaa show:ta lähteä uusimaan. :-)

Jasson mielestä treenaminen on hurjan hauskaa, ja tarjoilee sivulletuloja niin tutuille kuin tuntemattomillekin, kun seisoskellaan pihalla. :-))

Torstaina vierailtiin välillä Hennan luona, jossa pihalla otettiin reilun pituinen rivipaikallamakuu Linan kanssa, jonka aikana käväisin pari kertaa piilossakin. Linalla oli juoksun parhaat päivät menossa, joten mikäs sen parempaa häiriötreeniä. Hyvin pysyivät molemmat, ja selvästi Jasson mieleen alkaa muotoutua käskyn alla olemisen ja vapaana hengailun ero. Vapaa-käskyn jälkeen palkkasi itsensä syöksymällä liehittelemään Linaa. Hauska epeli.

Uusia treenattavia asioita pohtiessa päätin aloittaa kaukokäskyjen opetuksen. Kahden metrin matkalla nousee ja laskee hyvin. Pidempää ei vielä koitettukaan. Eilen testasin ensimmäisen kerran myös luoksetulon pysäytystä, ja sekin onnistui kivasti.

Nyt kun löytäisi itse motivaatiota noudon jatkamiseen ja eteenmenon aloitukseen. Jostain syystä niiden harjoitteleminen tuntuu kovin nihkeältä tällä hetkellä, vaikka nekin pitäisi saada opetettua, jos keväällä meinaisi päästä jälkikokeisiin.

Hennan kanssa käytiin myös kokeilemassa tulisiko Jassosta ehkä myös viestikoira. Ekaksi matkaksi otettiin noin 50 metriä, ja Henna vei Jasson B-pisteelle. Pienen ääniavun kanssa juoksi sieltä luokseni, mutta takaisin päin lähetettäessä meinasi kaartaa viereiselle pellolle, jossa oli jäljet vanhenemassa. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen, jolloin juoksi jo kivasti. Seuraavat kolme pätkää menivät upeasti. Jasso selvästi oivalsi asian ytimen, ja oli uudesta lajista todella tohkeissaan. :-)

Ei kommentteja: