sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Treenailua pitkästä aikaa

Kahden viime viikon aikana on tuntunut pitkästä aikaa siltä, että elämään voi mahtua muutakin kuin töitä. Kasvattitreffit vedettiin hyvin pienimuotoisina läpi, ja ilman suurempia alkuvalmisteluja. Kiitokset kaikille (18 koirakkoa), jotka osallistuivat, sekä erityiskiitos kaikille tarjoiluihin ja muihin valmisteluihin osallistuneille. Hauskaa oli, kun itsekin sain ottaa rennosti ja ehdin jopa jutustelemaan paikallaolijoiden kanssa. :-) Tällaisia tapaamisia olisi kiva järjestää useamminkin, kun järjestelyistä ei tarvinnut ottaa stressiä ja päivä kului leppoisissa tunnelmissa. Agilityn knock-out hyppykisa ja pallonhakukisa vietiin läpi, ja ohjelmaakin oli siten juuri sopivasti.

Pari viikkoa sitten peltomme vuokraaja kävi niittämässä koko kesän villinä rehottaneen peltomme, josta iski jäljestämiseen ihan uusi motivaatio. Jasso onkin nyt päässyt jo kolmena kertana jatkamaan viime keväänä alkaneita (ja päättyneitä) jälkitreenejä, ja heti ensimmäisellä kerralla otin mukaan jälkikepit. Ensin tein lämmittelyksi satametrisen namijäljen nappuloilla, joka meni kohtalaisen kivasti. Nappulat vaan jäivät suurimmaksi osin pellolle, vaikka koira olikin nälkäinen. Höh. Toinen jälki olikin sitten höystetty kepeillä. Jassohan ei ole aiemmin edes jälkikeppejä nähnyt, joten pikkuisen epäilytti huomasiko tuo niitä ollenkaan. Kymmenen askeleen välein neljä keppiä, ja jälki vanheni puolisen tuntia. Itse jäljestystä ei voinut edes jäljestykseksi kutsua, kun kakara haahuili pitkin jälkeä poiketen metriä-kahta puolelta toiselle. Jollain ihmeellä onnistui kuitenkin törmäämään ensimmäiseen keppiin, jonka otti hetkeäkään miettimättä suuhunsa ja toi iloisesti minulle! Leikittiin sitten kepillä, jonka jälkeen sujautin sen taskuuni ja käskin jatkamaan jälkeä. Samalla lailla pyöri ja hyöri, mutta jälleen päätyi kakkoskepille, jonka toi iloissaan. Samalla tavalla loputkin kepit löydettiin ja tuotiin. Kummallista, että pystyi edes löytämään pellosta mitään... Eli tarkkuutta tarvitaan hurjasti lisää.

Jasson kanssa ollaan otettu viime viikolla myös muutama tottistreeni, jotka ovat sujuneet kivasti. Seuraamisessa on harjoiteltu keskittymistä pidemmillä pätkillä, sekä käännöksiä ja nopeudenvaihtoja. Treeni treeniltä on mennyt paremmin. Myös hyppynoutoon aloin tekemään pohjia, noutoesineenä vielä patukka. Ihana katsoa miten kevyesti tuo hyppää 80-senttisen esteen vaikka paikaltaan. :-)

Ei kommentteja: