perjantai 16. toukokuuta 2008

Lina jäljestää

Tänään päätimme kokeilla L-pentueen Linan kanssa ensimmäistä "oikeaa" metsäjälkeä. Ei nameja, normaali askelpituus, polun ylitys, kolme kulmaa ja kuusi keppiä. Kävin tekemässä jäljen jo ennen kuin Henna ja Lina tulivat meille, joten jälki ehti vanhetakin hieman. Linalla ei olla aiemmin jäljestetty metsässä, eikä sille sen enempää ole opetettu mitään keppi-ilmaisujakaan, saati janalähtöä, joten hieman mietin, mitenköhän harmajainen onnistuu...

Lähtö sujui vauhdilla, ja jälki löytyi heti, mutta ensimmäinen keppi jäi ilmeisesti liian kovan innon vuoksi nostamatta. Toinen keppi löytyi hännänheilutuksien kera, ja Henna palkkasi Linan makkaralla. Ensimmäinen kulma löytyi hyvin, mutta toinen kulma oli lähellä polkua, ja Lina nosti nenänsä maasta, kuin meinatakseen, että tähän se jälki päättyi. Pienellä avustuksella pääsi takaisin jäljelle, ja kolmoskepin otti jo suuhun ja toi Hennalle! Loput kolme keppiä nostikin sitten jo rutiinilla, ja jäljen päässä olimme niin innoissamme hienosti suoritetusta jäljestä, että pakko oli tehdä toinenkin samanlainen jälki.

Toisella jäljellä jälleen kuusi keppiä, neljä kulmaa ja kaksi kaatuneen puunrungon ylitystä ja yksi polun ylitys. Loppusuora oli kauheaa ryteikköä, josta hädintuskin pääsin itse kulkemaan. Tällä kertaa kulmat menivät ilman epäröintejä, mutta ensimmäisellä puunrungolla Lina pysähtyi. Haisteli kyllä kovin rungon yli, mutta vasta kun Henna käski etenemään, hyppäsi toiselle puolelle. Toisen puunrungon yli menikin sitten ilman minkäänlaista epäröintiä. Jälleen kepit nousivat muuten hienosti, mutta ryteikköön jättämäni vitoskeppi jäi sinne, mutta kutonen löytyi. Hienoa!!

Viimeisenä tein ihan lyhyen jäljen, jossa oli ojan ylitys, ja sekin sujui hienosti. Olimme erittäin tyytyväisiä Linan ensimmäiseen metsäjälkeen, ja jäi hirveä hinku päästä pian taas jäljelle!

Nyt nukkumaan, koska aamulla olisi lähtö Porin näyttelyyn, ja herätys on puoli viideltä. :-))

Ei kommentteja: