perjantai 15. helmikuuta 2008

Tuulee niin että tukka lähtee...

Elo peltojen keskellä on normaalisti varsin tuulista. Tänään se oli sitä ihan erityisen paljon. Sisältä katsottuna ilma näytti kuitenkin houkuttelevan aurinkoiselta, kunhan jätti katsomatta tuulen riepottamia puita ja pensaita. Aamutrimmin tehtyäni päätin tuulta uhmaten ottaa Toscan, ja käydä sen kanssa kahdestaan leikkimässä ulkona. Suuntasimme hyytävintä tuulta pakoon metsikköömme, vaikka tällä kertaa tuuli ylsi sinnekin.

"Huikea" tavoitteeni oli tehdä paikallaoloon ensimmäistä kertaa vähän pidempi välimatka, kuin yksi askel. Polulta löytyi sopiva kohta, johon jätin Toscan makaamaan, ja noin kolmen metrin päässä oli puu, jonka päätin kiertää. Ensimmäisellä kerralla Tosca nousi jo ennen kuin pääsin puun taakse, mutta kertakorjauksen jälkeen sain puun kierrettyä. Pari toistoa, ja siinäpä tärkeimmät. Sitten leikittiin keppileikkejä, käpyjen heittelyä ja tulihan noutokapulaakin vilautettua sen verran, että annoin kapulan edessäni istuvan Toscan suuhun ja parin sekunnin päästä pyysin luovuttamaan sen käteeni. Hyvin toimi! Täytyy jonain päivänä kokeilla, osaisiko Tosca nostaa kapulan maasta itse. Pitämistä pitäisi myös alkaa harjoittelemaan, koska molemmilla kerroilla kun annoin kapulan Toscalle, se pyöritteli sitä suussaan. Harmi vain, kun noudon harjoittelu jää usein oman laiskuuteni takia hyvin vähälle treenille. Olisi varmaan aika ryhdistäytyä tässäkin asiassa...

Aamulla olisi tarkoitus viedä ipanat katsomaan agilitykisoja Masalaan, ja samalla kannustamaan Adaa, ja jos mahdollista, niin myös kakkosissa starttaavaa Haikuakin. :-)

Ei kommentteja: