sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Rockyn visiitti

Perjantai-iltana saimme vieraita Kuusjoelta, kun Q-pesueen Rocky omistajansa kanssa tulivat käymään. Rocky pääsi leikkimään tuuliselle pihalle Zeenan ja Toscan kanssa, kun me kaksijalkaiset istuimme sisällä lämpimässä kahvikupin ääressä. Jasso oli pitämässä meille seuraa sisällä, kun en ollut varma, miten urokset suhtautuisivat toisiinsa. Rupattelun ohessa harjasin Jasson läpi, leikkasin sen kynnet ja mittasinkin pojan. Sain tulokseksi 57,5 cm, eli jos juniori kasvaa tasaisesti oletetulla nopeudella, aikuiskorkeus saattaisi jäädä tuonne 61-62 sentin tuntumaan. Näppärän kokoinen uros agilityyn. ;-)

Aikamme jutusteltuamme lähdimme ulos, ja samalla piti kokeilla, mitä pojat sanoisivat toisistaan. Tai oikeammin, mitä Rocky sanoisi Jassosta. Epäilykseni osuivat oikeaan, ja Rocky päätti ensitöikseen antaa Jassolle tukkapöllyä. Jasso kuitenkin alistui, ja päätti yrittää muuttua näkymättömäksi. Rocky tutki ja haisteli Jassoa pitkään ja hartaasti, kunnes ilmeisesti totesi Jasson vaarattomaksi, ja yritti saada kakaraa leikkimään. Jasso oli jo kuitenkin saanut sen verran höykytystä, että istui paikallaan kuin nakutettu, vaikka Rocky hyppeli ja kävi tönimässä sitä liikkeelle. Tästä poikakaksikosta ei siis tullut kavereita, mutta Rockylle teki varmasti hyvää huomata, etteivät kaikki urokset ole suoralta kädeltä vihamiehiä. Jasso taas pääsee tänään painimaan Ronin kanssa, joten hyviä kokemuksia uroksista on onneksi tulossa.

Itse olen viime aikoina yrittänyt katsella ulkomaan tarjontaa pennunkuvat silmissä. Kuume olisi uuden tuontinartun suhteen kova, vaan sopivaa ei ainakaan vielä ole tullut vastaan. Myös Vilin pentueesta olisi kiva saada pentu Suomeen, mutta katsotaan nyt, mitä sieltä syntyy.

Ei kommentteja: