maanantai 21. tammikuuta 2008

Esineruutu-treeniä vesisateessa

Tarkoituksena oli treffata Vilin ja omistajansa kanssa aamulla hoitolan agility-kentällä, mutta soittaessani hoitolalle sain kuulla, että kontaktiesteet eivät olleet treenattavassa kunnossa, vaan ohuen jääkerroksen peitossa. Kun vettäkin satoi kuin aisaa, niin päätimme unohtaa agitreenit tältä aamulta. Sen sijaan suuntasimme omaan metsikköömme katsastamaan Vilin taitoja esineruudussa, koska poika ei ollut päässyt sitä lajia vielä aiemmin kokeilemaan.

Zeena ja Romppu lähtivät treeniseuraksi, ja eteisen lipastosta löytyi jälleen aiheeseen sopivaa rekvisiittaa, eli Rompun vanha tossu. Varoiksi otettiin mukaan myös saalisrätti ja pallo, jos tossulla ei onnistuisikaan. Epäily osoittautui aiheettomaksi, ja Vili innostui tossulla vetoleikkiin välittömästi sen nähtyään. Ensin kokeilimme ihan testimielessä heittää tossua, ja katsoa toisiko Vili sen takaisin. Toi. Seuraavaksi kävin tiputtamassa sen ruutuun niin, että Vili näki minne sen pudotin. Taas onnistunut tuominen. Kolmannella kerralla sitten jo niin, ettei koira nähnyt minne tossun vein, mutta upeasti sujui etsiminen, ja tuominen. Vain luovutuksessa oli pieniä ongelmia, kun Vili jättää esineen useimmiten metrin-parin päähän omistajasta.

Zeenakin pääsi välillä muutamaan kertaan etsimään. Sillä taas on tapana hakea esine, ja jäädä joidenkin metrien päähän silppuamaan sitä. Molemmille koirille pitäisi siis saada ensin kunnollinen nouto opetettua, jotta nuo tuomiset ja luovutuksetkin alkaisivat sujumaan. Vilin suoritukset paranivat kerta kerralta, ja viimeinen luovutus tapahtui jo hienosti omistajan jalkoihin. Nyt vain sitä noutoa treenaamaan. :-)

Iltapäivällä K-pentueen Woody tuli omistajineen käymään kylässä, ja kyllä oli kiva nähdä pitkästä aikaa! Oli myös kiva kuulla (ja nähdä), että Woody on pysynyt edelleen omana iloisena ja sosiaalisena itsenään, eikä ollut epäilystäkään, etteikö herra olisi tullut Jasson kanssa toimeen. Zeenalta poika sai kyllä välillä kyytiä, kun yritti takapäähän, mutta eipä tuo Woodya hetkauttanut. Sääli, että vierailu ajoittui sen verran pimeään aikaan, etten saanut otettua tuoreita valokuvia. Ensi kerralla sitten toivottavasti.

Vielä kun iltasella Roni kävi remuamassa koiriemme kanssa toista tuntia, niin Tosca ja Jasso ovat käyttäytyneet loppuillan poikkeuksellisen rauhallisesti. :-)

1 kommentti:

Teija Vähäsöyrinki kirjoitti...

Hei Mari-täällä käyn kurkkimassa blokiasi silloin tällöin ja päätin nyt kirjoittaa ja jättää pieni viesti.Täällä kans on harjoiteltu ampumista Taralle ja tykätään että asia alkaa paranemaan.Lainasin Helinelle pyssyn jota saa nyt mielin määrin paukutella lenkillä.Tara ja mun Osku ovat sika rakastuneita-en ole tommosta koiraparia nähnyt ikinä-ihan kielipusuja antavat ...monen minuutin ajan.Ällöjä:)
Palaillaan taasen ja kohta mekin päästään täällä oikeen treenimakuun kun kevät koittaa.Palaillaan
TV:Teija ja Tervupojat...Pietarsaaresta