torstai 1. marraskuuta 2007

Yhteistreenit

Tänään olivat taas jokatorstaiset tottelevaisuuskoulutukset. Ensimmäistä kertaa treenattiin ensin pentuporukalla puolituntinen, ja aloitettiin aikuisten ryhmä vasta klo 18.30. Jaottelu tuntui toimivalta, ja saatiin kaikkien kanssa käytyä asioita tehokkaasti läpi. Viime hetken peruutusten vuoksi paikalle tuli kaikkiaan vain 2 pentua ja 3 aikuista.

Ipanaryhmän kanssa treenattiin jälleen perusasioita, perusasentoa, lyhyitä seuraamispätkiä ja "vapaata" luoksetuloa, jossa tärkeintä oli vauhdikas ja iloinen suoritus. Ja näitähän nähtiin! :-)) Maahanmenon käsiavun häivyttämistä aloiteltiin myös.

Aikuisilla treenattiin ensin paikallamakuuta, sitten suoristeltiin vinoja perusasentoja ja seuraamisten poikittamisia. Tokon alokasluokan hyppyä harjoiteltiin myös, ja vaikka itse hypyssä ei ongelmaa olekaan, niin malttamattomille belgeille esteen taakse paikalleen pysähtyminen (ja etenkin siellä pysyminen) ei aina olekaan niin helppo nakki. Hienoja ja onnistuneita suorituksia tuli kuitenkin.

Treeniporukan lähdettyä kävin vielä Toscan kanssa ottamassa muutaman askeleen seuraamista. Jasso on sairaslomalla, kun onnistui eilen venäyttämään vasemman etujalan ranteen juostessaan pilkkopimeässä pihan kivilohkarekasaan. Pojan meno on tällä hetkellä niin päätöntä ja varomatonta, että ihan hirvittää katsella. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa päivässä, kun se onnistuu putoamaan selälleen sohvalta/sängystä tai heittämään täydestä vauhdista tuplavolttikuperkeikan ulkona. Viime viikolla nähtiin myös yksi katoamistemppu, kun Jasso juoksi tuhatta ja sataa suoraan pää edellä ojaan. Siellä se makasi sitten selällään niin, että vain jalat vilkkuivat ojan reunalta. Valitettavasti näyttää siltä, että tuo ei aiokaan ottaa vahingoista opikseen, vaan sama päätön meno jatkuu...

Viikonloppuna saadaan sitten jännittää urakalla, kun Lina starttaa ekoissa toko-kisoissaan ja Capo käy ensimmäistä kertaa haistelemassa näyttelykehän tunnelmia pentuluokassa. Sunnuntaina taas debytoivat ekoissa virallisissa agility-kisoissa O-pentueen Ruska ja Haiku. Tsemppiä kaikille kisailijoille, täällä ollaan hengessä mukana!

Ei kommentteja: