maanantai 26. marraskuuta 2007

Pienimuotoiset pentutreffit

Järjestin sunnuntaiksi meille pienen pentutapaamisen, jonka ohjelmassa oli pentujen vapaana riekkumista, Cinan ja Suskin toteuttama esineruutu-näytös, ja hieman näyttelytreeniä. Käytiin läpi myös perusasennon ja seuraamisen alkeita. Paikalla olivat ärräpoika Rölli, ässätytöt Manta, Taru, Riesa ja Tosca, sekä edellämainittujen emä Cina, ja luonnollisesti myös Jasso pääsi mukaan touhuilemaan. Menossa mukana olivat myös Mantan laumaan kuuluvat schipperket Elli ja Iita.

Aloitimme heti aamupäivällä päästämällä koko lauman vapaaksi kentälle juoksemaan, ja vauhtia riitti niin että heikompia olisi hirvittänyt. Tutustumisten jälkeen lähdimme porukalla metsään tallaamaan esineruutua, ja kun kakaralauma oli saatu pyydystettyä hihnoihin, näytti Cina meille esine-etsinnän mallia etsimällä ja tuomalla upeasti ja nopeasti neljä ruutuun hukattua esinettä.

Metsäkeikan jälkeen palattiin tuuliselle ja sateiselle kentälle katsomaan Cinan tottistelua ja käymään läpi näyttelyjuttuja. Pennut saatiin yllättävänkin helposti juoksemaan ja seisomaan kauniisti, lieneekö osasyynä se, että kakarat olivat saaneet purkaa jo pahimmat virrat pois. Kaikki antoivat "tuomarina" toimineen Suskin myös käsitellä hienosti. Mitä nyt hampaiden katsomisessa nähtiin vähän vikurointia, mutta sehän kuuluu asiaan. ;-)

Koiratouhujen päätteeksi kävimme sisällä lämmittelemässä ja kuivattelemassa kahvikupposten ääressä, jonne saatiin myös iloisia uutisia Vincestä, joka oli debytoinut pentunäyttelyssä hienosti saamalla kunniapalkinnon ja ollen PU2-pentu.

Itselleni ainakin jäi päivästä todella hyvä mieli, oli mukavaa nähdä vauhdikkaat ja iloiset ipanat nauttimassa vauhdin ja leikin hurmasta, sekä nähdä, että omistajilla menee koiriensa kanssa hyvin. Kiitokset vielä kaikille mukana olleille!

1 kommentti:

Luupään poppoo kirjoitti...

Kiitos Marille,
joka jaksaa aina vain järjestää juttuja.