tiistai 28. huhtikuuta 2009

Uusi tulokas


Täällä jatkuu työrintaman kiireet, joten blogin päivitykset senkun venyy. Nyt pikaisesti kuitenkin muutama sana viime päivien tapahtumista ennen töihin lähtöä.

Sunnuntai-iltana kävin hakemassa lentokentältä Budapestista saapuneen paketin. Paketista pomppasi suloinen, pieni ja pörröinen tervutyttö, Daisy de la Terre Sauvage. Ikää neidillä on vajaat 6kk, ja ipana on vallan hauska tapaus. Niin hauska, että Romeo 4v. päätti alkaa kutsumaan pentua nimellä Hauska. Taivutteluni jostain muusta nimestä kaikuivat koko eilispäivän kuuroille korville, joten nimeksi jäänee siis Hauska. Toisaalta nimi sopii tavallaan sarjaan, kun vanhempieni luona asuu göötti Ilo ja tervu Kiva. Kai sitä Hauskaankin sitten tottuu. ;-)

Punainen unkarilaisemme onkin vallan veikeä tapaus. Illalla kotiin saavuttuamme ei matkaväsymyksestä ollut tietoakaan, vaan Hauska ahmaisi ensin tarjotun ruuan ja alkoi sitten tutkimaan uutta ympäristöään. Pyörremyrskyn lailla se sinkoili innoissaan alakerrassa hauskuuttaen itseään heittelemällä ja ravistelemalla kaikkia löytämiään koirien ja Romeon leluja. Pari lattialla lojunutta ilmapalloa saivat erityisen riemun aikaiseksi, ja huonostihan niille kävi pienen tervuterroristin käsittelyssä. Melkein kolmen tunnin yhtäjaksoisen riehumisen jälkeen Hauska suostui vihdoin rauhoittumaan ja nukkumaan.

Eilinen sujuikin sitten kaikenlaisten touhuilujen merkeissä. Aamulla lähdimme Rompun, Jasson ja Hauskan kanssa kallioille kiipeilemään tarkoituksena ottaa uudesta tulokkaasta muutama valokuva. Yhtään seisomiskuvaa en saanut tuosta pyörremyrskystä, kun vauhtia riitti lenkin alusta loppuun saakka. Pääkuvatkin olivat kaikki enemmän tai vähemmän epäonnistuneita, joten yritämme uudestaan joku toinen päivä.

Päivällä laitoin Jasson ja Hauskan tarhaan muutamaksi tunniksi trimmieni ajaksi, ja tarhassa neiti käyttäytyi oikein hienosti. Illalla sitten totuttelemaan autoiluun, kun käsittääkseni kakara on autoillut elämänsä aikana vain pari kertaa. Ajoimme siis vanhempieni luokse, jossa alkoikin välitön reuhaaminen Mai-borderterrierin kanssa. Taas saivat irtotavarat ja matot kyytiä...

Palaan kirjoittelemaan Hauskasta elämästämme taas, kun töiltä ehdin.