maanantai 12. tammikuuta 2009

Talven Lumoissa

Zeena kalliolla

Meillä vietetään edelleen hiljaiseloa. Jotain on sentään tapahtunutkin. ;-)

Joulukuussa meille muutti pitkällisen haaveiluni päätteeksi uusi tervutyttönen, harmahtava pumpulipallo Lumo. Virallisemmin Flammeus New Design. Sain kuin sainkin sen kauan odottamani narttupennun K-pentueen Oonasta, ja sen myötä toivon saavani jatkoa joskus tulevaisuudessa myös vanhalle narttulinjalleni. Lumohan oli se pentu, johon ihastuin ensisilmäyksellä kun pentuja kävin ennen luovutusikää kääntelemässä:


Pikkuneiti on osoittautunut oikein tomeraksi tyttöseksi, jota eivät uudet tilanteet, vieraat ihmiset ja koirat huimaa. Mutkalla olevaan agility-putkeen Lumo meni heti ensimmäisellä kerralla Jasson perässä, ja agility-halliin ollaan käyty tutustumassa Lägin mestaruuskisoissa. Mikäs sen mukavampaa pienen koiran mielestä, kuin päästä katselemaan lujaa meneviä koirakoita, ja välillä painimaan T-pentueen Tipsun, sekä muutaman muun koiran kanssa.


Tavoilleni uskollisena, kakara on saanut elää meillä kuin pellossa. Pitäisi varmaan alkaa harjoitella istumista ja muitakin tottisjuttuja hiljalleen... Tähän asti on vain keskitytty luoksetulon opettelemiseen, ja onhan tuo pari kertaa ollut jo hihnassakin. Koiriemme aktiviteetit ovatkin pyörineet viime aikoina lähinnä kallioilla ja metsissä samoilemisen ympärillä.

Jasso

Onneksi ollaan menossa kohti kevättä. Jos tästä talviunesta alkaisi hiljalleen heräilemään, ja koiriakin tulisi laitettua taas enemmän ruotuun.

Pentusuunnitelmiakin on pyöritelty kovasti mielessä, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Kasvatteja on mukavasti käynyt syksyn ja talven aikana terveystarkastuksissa, josta suuret kiitokset ihanille omistajaperheille. Tulokset ovat olleet oikein positiivisia, joten hyvillä mielin on saanut olla niiden suhteen. :-)

1 kommentti:

marjamatilda kirjoitti...

Ihana karvapallo, tuo Lumo-neiti.
Terveiset kaikille Kyttä-pojalta ja Marja-mammalta