maanantai 29. lokakuuta 2007

Vili ja Kyttä kyläilemässä

No nyt kun blogi on saatu aloitettua, ja alkuinnostus kirjoittamiseen vielä päällä, niin pitänee lisätä muutama sana tämänkin päivän tapahtumista.

Peekkosten Vili ja ärrä-poika Kyttä kävivät tänään visiitillä. Ensin päästettiin Zeena poikien kanssa pihalle, jotta koirat saisivat juosta enimmät virrat pois. Ja kyllä ne juoksivatkin! Sen jälkeen käytiin kentällä vähän tokottamassa. Korjattiin Vilin ajoittain vinoa perusasentoa ja seuraamisen poikittamista, sekä aloitettiin liikkeestä seisomisen perusteita. Vili toimi todella hienosti, ja bravuuri oli selvästi alokasluokan hyppyliike, joka sujui lähes kympin arvoisesti, vaikkei Suvi ollut edes ihan varma, miten liike kuuluu suorittaa. :-)

Kyttä toteutti kentällä ajatusta "villi ja vapaa" hihnassa olemisesta huolimatta, ja lämpeni melkoisesti katsellessaan Vilin treeniä. Yritin arvuutella Kytän pysyvien hampaiden lukumäärää, mikä oli vielä mahdotonta, koska osa hampaista oli vielä maitoja. Yksi niistä irtosikin päivän aikana. Purenta oli ainakin oikein kaunis ja syvä saksisellainen. Kakaroilla vaihtuvat hampaat kovin eri tahtiin, kun Capo-veljellä oli jo viime torstaina kaikki pysyvät suussa, ja ärräpesueen kanssa samana päivänä syntyneellä Jassolla jo puolitoista viikkoa sitten.

Koirahoitolaelämää

Perjantaina pakkasin Toscan ja Jasson autoon ja suuntasimme viikonlopun mittaiselle tuurauskeikalle Koirahoitola Hölsöön päästämään vanhempani risteilylle.

Tosca ja Jasso pääsivät käymään hoitolassa kummastelemassa koirien paljoutta. Lauantaina Toscan sisko Taru tuli kyläilemään, ja kakarat pääsivät irrottelemaan agility-kentälle. Jasso joutui heti jäähylle aidan ulkopuolelle, kun jäppisen otteet olivat nuoremmille tytöille vähän turhan rajuja.

Koko kolmikko pääsi koittamaan kentällä myös putkea, jota käytettiinkin sitten leikeissä hyväksi ja tervunpentuja sinkoili jatkuvalla syötöllä putken päistä sisään ja ulos. Jasso ja Tosca menivät myös matalan renkaan läpi, ja muutama 10 sentin korkuinen hyppykin tuli tehtyä.

Tunnin päästä meillä oli kolme väsynyttä, kuraista ja märkää belgi-ipanaa, ja loppuilta sujui varsin rauhallisissa merkeissä.

Blogin testailua...

Muutama vuosi sitten pidin Kuunsirppilän päiväkirjaa kotisivuillamme, mutta päivittämisen hitauden vuoksi kirjoittelu jäi muutamaan kuukauteen. Nyt koitetaan blogimallia, josko tähän tulisi kirjoiteltua vähän pidempäänkin. ;-)

Tarkoituksena olisi kertoilla Kuunsirpin kennelin päivittäisestä elämästä, johon kuuluvat 9-vuotias tervunarttu Zeena, sekä kakaratervut Tosca ja Jasso. Myös pyreneittenkoiramme, ne isot valkoiset, Gilda ja Aba, saattavat vilahdella teksteissä. Arkipäivää värittävät Kuunsirpin kasvatit, joiden kyläilyistä, yhteistreeneistä ja muista tapaamisista tulee varmasti myös naputeltua rivi jos toinenkin.

Taka-ajatuksena blogin aloittamisessa oli myös noiden tervupenneleiden kouliminen. Toivottavasti tulee treenailtua vähän ahkerammin, kun niitä kirjaa vähän ylöskin...